Karriererrådgivning

Individuel rådgivning

Individuel Rådgivning: Skræddersyet Vejledning til Din Karriere

Vi skal væk fra at overlade karrieren til tilfældigheder og eksterne omstændigheder alene, og i stedet reflektere over vores valg, potentiale og muligheder. Er du på rette hylde, eller har din karrierevej båret præg af tilfældigheder og mindre refleksion?

Så kan det være tid til at standse op og blive udfordret på din karriere.Kontakt os for yderligere information og muligheder.

Læs Birgittes historie fra fyring til nyt job herunder.

Ro på… og så fandt hun et nyt job!

Birgitte Krabbe arbejdede dedikeret på den samme arbejdsplads i mere end 13 år, hvor hun gradvist avancerede til en stilling som Area Manager i Security. Hun gav jobbet det bedste af sig selv år efter år, og alt var godt – men så blev hun pludselig fyret. Hvordan kommer man videre efter det? Finder troen på egne evner igen? Og får et nyt, godt job? Svaret er overraskende nok, at man skal tage det roligt.

Birgitte Krabbe havde haft en lang karriere i Københavns Lufthavn. Hun blev ansat i 2004 som vagtfunktionær, blev hurtigt udnævnt som supervisor med ansvar for et hold af medarbejdere og avancerede herefter til stillingen som Area Manager; en drømmestilling, som Birgitte Krabbe varetog med stor glæde lige indtil den dag, hvor hun blev opsagt.

Jeg var rigtig glad for jobbet som Area Manager. Det var faktisk et job, jeg selv kom til at definere, da det var en nyoprettet stilling, og ansvaret var at skabe en afdeling bestående af security-medarbejdere som var imødekommende, men samtidig også verdensmestre i sikkerhed, fortæller Birgitte Krabbe.

Havde set det komme
Selv om Birgitte Krabbe ikke direkte oplevede problemer op til afskedigelsen i forbindelse med sit arbejde, så havde hun dog en fornemmelse af, at noget var på vej.

– Jeg havde på en eller anden måde set det komme. Der var sket nogle organisatoriske ændringer, og jeg havde ret hurtigt en følelse af, at jeg ikke var en del af den langsigtede plan. Jeg blev i første omgang rigtig ked af det, for jeg har lagt blod, sved og tårer og rigtig, rigtig mange timer i jobbet. Derudover var det en fantastisk arbejdsplads, og jeg havde et godt team af ledere under mig, som gjorde en kæmpe indsats hver evig eneste dag. For slet ikke at tale om nogle super dedikerede medarbejdere, som hver dag gjorde en forskel for de rejsende, fortæller Birgitte Krabbe.

Chok blev afløst af tro
Hvordan reagerer man på en afskedigelse? De fleste bliver chokerede, vrede, skuffede og kede af det i første omgang, men hvad så bagefter?

– Man kan vel næsten tale om, at jeg skulle igennem forskellige faser efter afskedigelsen: Først var der chokfasen; der hvor jeg lige var blevet opsagt, og ikke rigtig var klar over, hvordan det skulle gå. Det varede reelt knap en uge. Jeg har et fantastisk netværk, en støttende familie og venner, som bare stillede op, fortæller Birgitte Krabbe.
-Desuden fik jeg i min fratrædelsesaftale et outplacement-forløb hos Care Consulting. Et forløb, jeg slet ikke havde forestillet mig ville komme til at spille så afgørende en rolle for mig. Mit første møde med Helene Djursø, tror jeg faktisk gjorde udslaget i forhold til, hvordan jeg så mig selv rent job- og kompetencemæssigt. For inden jeg var ude af døren efter den første time, var jeg reelt ikke i tvivl om, at det nok skulle lykkes mig at komme i gang med noget, som jeg ville brænde for, hvor jeg kunne gøre en forskel, og hvor mine faglige kompetencer kunne komme i spil igen.

Tag det roligt!
Efter en fase med chok, gik Birgitte Krabbe ind i det, hun selv beskriver som ”ventefasen”. En periode, hvor hun ventede på, at det rigtige job skulle dukke op, men også en periode med tid til selvrefleksion, og hvor hun med hjælp fra Helene Djursø i bund og grund fandt sig selv og sin egen identitet – som jo ikke længere var ’hende fra lufthavnen’.– Helene Djursø rådede mig til at slappe af, komme ned i gear, gøre nogle af de ting, jeg ikke havde gjort længe. I starten var det svært, men jeg gjorde det. Jeg brugte blandt andet tiden på at rejse. Jeg har rejst mere på et halvt år, end jeg har gjort de sidste 3 år tilsammen. Så brugte jeg tid på venner og familie, og nød reelt bare at være tilstede uden, at der blev krævet andet af mig end, at jeg skulle være mig.-Jeg må sige, at det at få ro på, give sig tid til at finde roen i sig selv, gøre noget andet end at fokusere på job, men fokusere på det, der er vigtigt, og det gav mig en mulighed for at reflektere over, hvad jeg ønskede mig af et nyt job, fortæller Birgitte Krabbe.

Egne kompetencer gav styrke
Den største udfordring ved ventetid er dog, at man også har god tid til at bekymre sig og spekulere i negative baner om fremtiden. Det kan Birgitte Krabbe genkende, men hun fandt en måde at styrke sig i troen på egne evner:
Den største faldgrube for mig var fortsat at tro på, at det rigtige job nok skulle komme. Jeg er utålmodig af natur, så det der med ‘at sætte sig ned og vente’ krævede en styrket tro på, at tingene ikke hastede mere end som så. Og den allerstørste styrkelse i troen på egne evner var helt klart udarbejdelsen af mit CV. Det, at få kompetencer og resultater ned på et stykke papir, og reelt se, hvad det er jeg kan, og hvad jeg har drevet – det var stort, siger Birgitte Krabbe.

Så kom jobbet!
Efter at have igennem faser af chok og ventetid, nåede Birgitte Krabbe til den fase, hun selv kalder ”handlingsfasen”.

En afgørende fase, hvor hun endelig kunne handle:

– Jeg handlede faktisk først, da jeg så en jobannonce fra CMP Copenhagen Malmö Port på Jobindex, og jeg ikke var i tvivl om, at det job var mit. Det var det eneste job, jeg reelt søgte og det eneste job, jeg var sikker på skulle være mit.

– I denne fase satte jeg fuldt fokus på min ansøgning og mit CV, blev skarp på virksomheden, som jeg søgte ind hos og brugte megen tid på forberedelse op til samtalerne, siger Birgitte Krabbe. Og det betalte sig, for Birgitte Krabbes historie ender godt.
I dag sidder hun i en ny drømmestilling som Terminal Operations Manager i Copenhagen Malmö Port.